Har den amerikanske regering en UFO-strategi?

Karsten Marrup, Jeanette Serritzlev og Anja C Andersen.

Hvor meget ved den amerikanske regering om ufoer og liv i rummet? Og hvor meget fortæller de os? I denne uge har vi besøg af Jeanette Serritzlev som er militæranalytiker ved Center for Værnsfælles Operationer i Forsvarsakademiet og ekspert i konspirationsteorier, psykologiske operationer (PSYOPS) og andre kommunikative krigsstrategier. Hun bliver flankeret af Karsten Marrup, der er chef for Center for luft- og rumoperationer, og sammen dykker vi ned i de mange teorier om, at den amerikanske regering holder viden om UFO’er hemmeligt. Kan det tænkes, at de ved mere end vi tror? Eller at de bevidst spreder desinformation om UFO’er og aliens?

Episodebeskrivelse på dr.dk mandag den 15. januar 2024.

Her er det mindmap, Jeanette Serritzlevs lavede under sin forberedelse til Flyvende Tallerken.

Jeanette Serritzlevs mindmap.
“Duksen er ankommet!” 🙂 Jeanette Serritzlevs mindmap. Foto: Frederik Dirks Gottlieb.

ENIGMA: “Nazisternes kodemaskine”. På ENIGMA (det tidligere Post- og Telemuseum) i København kan man se et eksemplar af den sagnomspundne maskine, faktisk den ældste af sin art i verden. Vil du vide mere, kan du nyde den fremragende spillefilm “The Imitation Game” (2014), og vil du nørde ned, er Wikipedia-artiklen er glimrende sted at starte.

Enigma. Foto: National Security Agency (NSA) via Wikicommons, Public Domain.

Flyveblade: Her et eksempel på de flyveblade, Karsten Marrup talte om. Der er mange flere i arkivet hos Public Intelligence.

“While you are away”. “The following leaflets are part of a collection (9.1 MB PDF) held at the U.S. Army Combined Arms Research Library at Fort Leavenworth, Kansas. The leaflets were distributed to Allied troops in France and Italy from 1944-1945.” Kilde: Public Intelligence / https://publicintelligence.net/world-war-ii-german-propaganda-leaflets-photos/

Balloner skudt ned over USA: Forløber (februar – marts 2023) er dækket indgående på The Tallerken-Files (se “Kinesisk spion-ballon og tre ukendte objekter over USA og Canada” med en stribe videoklip m.v.) og Flyvende Tallerkens “Nedskudte UFOer” med de danske ekspertres vurderinger.

Apropos snakken om Den Kolde Krig, atomtruslen og beredskabet: “Da Aarhus forberedte sig på atomkrigen” om beskyttelsesrum evakueringsplaner, som satte tydelige spor i bl.a. Aarhus. God formidling af Aarhus Universitets hvor adjunkt, ph.d. ved Institut for Kultur og Samfund, viser rundt ledsager af en masse historiske billeder.

Pivgod formidling!

Falske billeder af Trump: Tjek DR-artiklen “Falske billeder af Donald Trump, der bliver anholdt, set af millioner på Twitter“.

Journalist Eliot Higgins brugte billedgeneratoren Midjourney til at fremstille 50 falske billeder, som viser Trump blive arresteret og i fængsel. Foto: Eliot Higgins genereret af Midjourney via DR.dk som har placeret “falsk” over billedet.

Gæster:

Jeanette Serritzlev, militæranalytiker ved Center for Værnsfælles Operationer, Forsvarsakademiet. Du kan følge hende på Twitter/X, Linkedin, og læse mere på hendes side hos Forsvarsakademiet.

Jeanette Serritzlev
Jeanette Serritzlev. Foto: Frederik Dirks Gottlieb.

Karsten Marrup er aktiv på Twitter/X, Linkedin, og har også en side hos Forsvarsakademiet.