Episode 45: Kongen af de hemmelige dokumenter


Få mennesker har søgt om adgang til så mange officielle dokumenter, som dagens gæst John Greenewald Jr. Han er hjernen bag hjemmesiden The Black Vault, som giver resten af verden adgang til flere millioner siders tidligere hemmelige dokumenter fra den amerikanske efterretningstjeneste og regering. Frederik får selskab af tidligere jagerpilot Søren Sørensen, hvor de sammen diskuterer statshemmeligheder, en forsinket UAP-rapport og mulige røgslør fra kernen af magten i USA.

Episodebeskrivelse fra dr.dk.

John Greenewalds imponerende arkiv af dokumenter fra aktindigtsanmodninger (“FOIA-requests”) og tilhørende artikler finder du på The Black Vault website. En stor del af indholdet får også grundig behandling på hans YouTube-kanal, hvor han også har gæster til interview.

John er også værd at følge på de sociale medier, hvor han især er aktiv på Twitter, men også er til stede på Facebook og Mastodon, Discord og flere andre:

John Greenwald har lavet The Black Vault gennem mange år. Her er indslag fra NBC da han var 17 år gammel:

Er der kommet større åbenhed om UFO’er/UAPs inden for de seneste år? Det er der flere der mener, men John mener det forholder sig anderledes:

Her diskuterer John pressens behandling af den kommende UAP-rapport, som han også kom ind på i interviewet:

Og her en video om mekanikken omkring aktindsigtsanmodninger på UAP-emnet:

Du kan læse mere om U2-flyet på fx. Wikipedia.

Spionflyet U2 (Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=55114)